Részecskeszűrő, DPF filter tisztítás, csere​

Részecskeszűrő, DPF filter tisztítás, csere

Sokat használja városban részecskeszűrős autóját? Erőtlennek érzi? Műszerfalán felvillant a figyelmeztető lámpa vagy esetleg vészprogramba rakta magát autója? Ezeket a hibákat mind okozhatja a részecskeszűrő elkormolódása.

Amennyiben ezeket a jeleket észleli keresse autó gyorsszervizünket bizalommal.

Telefonos megkeresés esetén akár azonnal fogadjuk műhelyünkben vagy egy Önnek megfelelő időpontot egyeztetünk és szakembereink mindenben segítenek.

DPF tisztítás, csere előtti átvizsgálás

A gyorsszervizben megnézzük autója részecskeszűrőjének állapotát, esetleges külső vagy belső sérüléseit. Miután átvizsgáltuk és feltártuk a hiba forrását, szerelőink tájékoztatják a további lehetőségekről és munkamenetről, hogy tisztítás vagy csere szükséges.

Részecskeszűrő alkatrész beszerzés

Szervizünk több autóalkatrész értékesítő céggel és forgalmazóval is kapcsolatban áll, ennek köszönhetően hosszas várakozás nélkül akár azonnal neki is tudunk állni a részecskeszűrő tisztításának, javításnak vagy cserének.

Részecskeszűrő tisztítás és csere menete:

Ha a szükséges alkatrészt beszereztük (autója típusának megfelelően) kezdődhet az részecskeszűrő tisztítása vagy cseréje ami a következőképpen zajlik:

  • Autóját korszerű emelőink egyikével egyenletesen megemeljük, lebiztosítjuk.
  • Az autó alján lévő kipufogó rendszert a szükséges csatlakozási pontnál megbontjuk (ez összerozsdásodott, korrodálódott kipufogó esetén melegítéssel jár).
  • Ezt követően endoszkóp kamera segítségével megvizsgáljuk a részecskeszűrőt, hogy tisztításra vagy cserére van szükség. Amennyiben tisztítással javítható a részecskeszűrő, mosófolyadék segítségével feloldjuk a lerakódott kormot, hamuréteget és speciális tisztítóberendezésünkkel, magas nyomással kitisztítjuk.
  • Amennyiben repedt vagy törött a belseje, vagy túlzottan átengedi a kormot, akkor csere szükséges. Ilyenkor a felújítással, utángyártott vagy gyári részecskeszűrővel tudjuk javítani.

Részecskeszűrő, DPF tisztítás árak

Személygépkocsi : 35000 Ft+ÁFA
Kisteherautó 3,5 tonnáig: 40000 Ft+ÁFA
 
Ezek csak tisztítás árak!
 
A le- és felszerelés 25000-100000 Ft-ig+ÁFA