Kipufogó szerviz, kipufogó javítás Budapest XVI. kerület

Kipufogó szerviz, kipufogó javítás Budapest XVI. kerület

Hangos a kipufogója, vagy esetleg megsérült, kilyukadt, leszakadt? Nincs meg a katalizátor? Nem felel meg az Ön igényeinek a gyári kipufogórendszer az autóján, mert esetleg sport kipufogót vagy kiemelkedőbb minőségűt szeretne?

Keresse kipufogó gyorsszervizünket bizalommal!

Telefonos megkeresés esetén akár azonnal fogadjuk műhelyünkben vagy egy Önnek megfelelő időpontot egyeztetünk és szakembereink mindenben segítenek.

Kipufogó csere előtti átvizsgálás

A gyorsszervizben megnézzük autója kipufogó rendszerének állapotát, ellenőrizzük a leömlőt, a katalizátort, egyes autókon lévő flexibilis csövet vagy rugós csatlakozót, a tömítéseket a kipufogó bilincseket, a középső kipufogó dobot és felfüggesztését, a csőrendszert és a hátsó kipufogó dobot, valamint annak felfüggesztését.

Ha átvizsgáltuk és feltártuk a hiba forrását, szerelőink tájékoztatják a további lehetőségekről és munkamenetről, hogy javítás vagy csere szükséges.

Kipufogó dob, vagy kipufogó alkatrész beszerzés

Szervizünk több éves tapasztalattal gyárt kipufogó alkatrészeket modern kipufogó csőhajlító és présgépeink segítségével. Emellett több autóalkatrész értékesítő céggel és forgalmazóval is kapcsolatban állunk. Így hosszas várakozás nélkül, akár azonnal neki is tudunk állni a kipufogó javításnak vagy cserének.

Kipufogó javítás és csere menete

Ha a szükséges alkatrészt beszereztük (az autó típusához valót) kezdődhet az kipufogó javítása vagy cseréje, ami a következőképpen zajlik:

  •  autóját korszerű emelőink egyikével egyenletesen megemeljük, lebiztosítjuk.
  • az autó alján lévő kipufogó rendszert a szükséges csatlakozási pontnál megbontjuk (ez összerozsdásodott, korrodálódott kipufogó esetén melegítéssel vagy vágással jár)
  • ezt követően a kívánt cseredarabot először odaillesztjük a helyére és meggyőződünk róla, hogy típus azonos az alkatrész. Amennyiben egyezik úgy elkezdjük az előkészületeket:
  • letisztítjuk a csatlakozási pontokat. Ha csavarozható, kipufogó pasztával megkenjük a tömítést és a csatlakozási pontokat, majd az új kipufogó dobot vagy katalizátort felcsavarozzuk az új csavarokkal, egyes részeit kipufogó bilincsekkel.
  • Előfordulnak olyan javítások, ahol nem kell az egész kipufogót cserélni, hanem vágással és hegesztéssel javítható. Ez általában csövek, csatlakozók vagy a flexibilis cső cseréjénél fordul elő.
  • Ha a munkával elkészültünk ellenőrizzük a kipufogó felfüggesztő gumikat, és ha mindent rendben találunk, korrózió védő, hőálló festékkel lekezeljük a javított alkatrészt.
  • A munka végeztével leengedjük az autót az emelőről.

Kipufogó csere és kipufogó javítás áraink megtekintéséhez kattintson ide!