Motorolaj és olajszűrő csere​

Motorolaj és olajszűrő csere

Aktuálissá vált az olajcseréje? Esetleg nem tudja pontosan mikor volt utoljára motor olajcsere az autóján? Vagy autóvásárlás után szeretne biztosra menni és lecserélni az olajat és olajszűrőt az autójában?

Keresse autó gyorsszervizünket bizalommal.

Telefonos megkeresés esetén akár azonnal fogadjuk műhelyünkben vagy egy Önnek megfelelő időpontot egyeztetünk és szakembereink mindenben segítenek.

Motorolaj csere előtti átvizsgálás

A szervizben kiválasztjuk az autó motorjához való motorolajat (ez azért fontos mert nem minden autóba ugyan olyan motorolaj való) és az ehhez szorosan kapcsolódó olajszűrőt, levegőszűrőt, pollenszűrőt, üzemanyagszűrőt.

Ha az alkatrészeket beszereztük kezdődhet az olajcsere:

Motorolaj és szűrők beszerzés

Szervizünk több autóalkatrész értékesítő céggel és motorolaj forgalmazóval áll kapcsolatban és ennek köszönhetően hosszas várakozás nélkül akár azonnal neki is tudunk állni motorolaj cseréjének.

Olajcsere menete

Ha a motorolajat és olajszűrőjét (az autó típusához megfelelőt), beszereztük kezdődhet az olajcsere, ami a következőképpen zajlik:

 • autóját korszerű emelőink egyikével egyenletesen megemeljük, lebiztosítjuk.
 • az autó alján lévő műanyag borítást szakszerűen leszereljük.
 • az autó olajteknőjéből a leeresztő csavaron keresztül a motorolajat leengedjük, ha nincs olajleeresztő nyílás korszerű olajleszívó gépünkkel a nívópáca helyén kiszívjuk, és az olajszűrőt kicseréljük, ha az olajszűrőt kicseréltük új tömítő alátét (gyűrű) felhasználásával visszarakjuk a leeresztő csavart az olajteknőbe.
 • ez után visszahelyezzük az autó alján lévő műanyag borítást.
 • leengedjük az autót az emelőről.
 • kihúzzuk a nívópálcát, letisztítjuk, majd az olajbetöltő nyíláson az autó motorolaj szintjének megfelelően feltöltjük új motorolajjal és nívópálcájával ellenőrizzük. ez az új típusú autóknál a motorolajszint jelző pálca hiánya miatt a műszerfalon lévő kijelzőn ellenőrizhető.
 • amennyiben az olajszintet feltöltöttük a meghatározott mennyiséggel visszaállítjuk a szervízintervallumot.
 • majd az olajcsere periódus és olajszűrő periódus könnyebb ellenőrzéséhez kitöltünk egy matricát és elhelyezzük a motortérben melyen az olajcserekor leírt kilóméter óra állása , pontos dátuma, a motorolaj típusa (pl: 10W-40, 5W-30, 5W-40, )valamint a következő motorolajcsere ajánlott kilométer óra állását tüntetjük fel.
 • Amennyiben ezzel készen vagyunk és szükséges elvégezzük a levegőszűrő, pollenszűrő és üzemanyag szűrő cseréjét is.
 • Majd az emelőről leengedjük autóját.
 • A lecserélt használt motorolaj, valamint levegő-olaj-pollen és üzemanyagszűrő megsemmisítéséről természetesen műhelyünk a megfelelő környezetvédelmi előírásoknak megfelelően kezeli és küldi megsemmisítésre.

Motorolaj csere áraink megtekintéséhez kattintson ide!