Időszakos szervizelés a 16. kerületben

Időszakos szervizelés a 16. kerületben

Miért szükséges autónkat időnként szervizbe vinni?

Olajcsere, vezérműszíj, általános átvizsgálás

A járművek időszakos karbantartása nagyon fontos tényező nem csak az autó, hanem a tulajdonosok életében is. Ha erre nem tudunk megfelelő figyelmet fordítani, illetve nem tudjuk, mire kell figyelni, akkor később az elmaradt karbantartások miatt jelentősebb költségeink keletkezhetnek!

Olajcsere

A motorban egymáson mozgó alkatrészek vannak. Ha két tárgy egymás felületén mozog, akkor ott fellép a súrlódás. Kulcsfontosságú, hogy ez a súrlódás minél kisebb legyen, hiszen kisebb súrlódó erő legyőzésére kevesebb energia kell, a kisebb mértékű súrlódás, enyhébb kopást eredményez. Súlyos esetben a súrlódás olyan mértékű motorkárosodást tud okozni, ami több százezer forintot követel vagy menthetetlenné válik, így ekkor a motortól búcsut kell intenünk.

Vezérműszíj

A vezérműszíj egy tipikus olyan dolog, ami ha a végét járja, nem fog villogni a check lámpa, nem fog hangot adni, egyszerűen megadja magát, de akkor már késő! Tartani kell az előírt futásteljesitményt a csere döntésének meghozatalánál. Ha nem tudjuk, hogy hány kilóméter van a vezérlésünkben, akkor mindenféleképpen cserélnünk kell, hogy biztosra menjünk.

Általános átvizsgálás

Léteznek még olyan dolgok, amiket használat során nem észlelünk, viszont nagyobb költséget spórolnak meg nekünk, ha időben felfedezésre kerülnek. Egy probléma tud indukálni egy másikat is, így könnyen előfordúlhat az, hogy 20 ezer forintos költségből több százezres lesz az elhanyagolás miatt.

Kötelező éves szervizelésre várjuk ügyfeleinket a 16. kerületben.

Elérhetőség: https://szerviz16.hu/kapcsolat/